HemKontaktOm samfällighetenNärområdetHitta hitLänkarSökLogga in
Om samfälligheten
Skötsel
Sopsortering
Styrelsen
Trivselregler
Sågdalen Samfällighet

Sågdalen är ett parhusområde som ligger omkring 2 mil söder om Stockholm i Vendelsö, Haninge kommun. Området stod klart 1976. Det omfattar 68 fastigheter samt ett antal garagelängor, parkeringsplatser, gångvägar, lekplatser och fotbollsplaner.
Området är bilfritt, men med möjlighet för de boende att köra fram till huset för av- och pålastning.

Fastigheterna ingår i en samfällighetsförening. Samfälligheten ansvarar för underhåll och drift av en central för mottagning och distribution av fjärrvärme och vatten samt för ett antal kulvertar från denna central till fastigheterna. Samfälligheten ansvarar för utfördelning av kostnader för fjärrvärme och kall- och varmvatten efter individuell avläsning per hushåll. Fjärrvärme och varmvatten levereras till 64 fastigheter och kallvatten till samtliga 68 fastigheter. Samfälligheten svarar även för underhåll av garage, parkeringsplatser, gångvägar mm.
Inom samfällighetens område finns två lekplatser och två fotbollsplaner.

På cirka 5 minuters promenadavstånd från Sågdalen ligger Sågen Centrum med busshållplats och en närbutik.

Kommunikationerna mycket goda. Med bil, antingen via Nynäsvägen eller Tyresövägen, tar det cirka 20 minuter till Stockholm City. Bussar går löpande till Gullmarsplan och i rusningstrafik även in till Stockholms City.

I närområdet finns daghem, skolor, vårdcentral och Vendelsö Kyrka. Finns också goda möjligheter för motion, bad och skogspromenader.Uppdaterat 2024-02-27
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum